Orasul Verona

Verona se afla in regiunea Veneto, la numai cativa km de Lacul Garda, 114 km de Venedig, 157km de Milano si 503 km de Roma.

Orasul Verona este unul dintre cele mai fascinante orase din Italia, cunoscut ca orasul lui Romeo si Julieta. Verona este al doilea oras ca marime din regiunea Veneto in ceea ce priveste populatie si bogatiile culturale.

Prima atestare documentara a fost inregistrata in secolul al IV-lea i. Hr. In timpurile indepartate a fost un punct nodal pentru orice tip de transport terestru si acvatic din Italia Nord – Orientala, iar in perioada romanilor era punctul de intalnire a celor 4 strazi mari ca: strada Vicum Vironesium, Postumia, Gallica, Caludia Augusta.

In prezent, orasul Verona constituie un nod geografic – stradal, ferovial, autostradal important datorita situarii sale in intersectia dintre directiile care provin din Italia centrala si nord – occidentala cu pasul Brennero.

Verona este orasul in care s-a derulat dragostea celor doi indragostiti din drama shakespeareana, Romeo si Julieta, captand astfel faima de oras al indragostitilor. Aflat aproape de Lacul Garda si Venetia si plina de intere-sante monumente si constructii istorice, orasul Verona este o foarte buna alternativa de a combina calatorii la targuri sau conferinta, cu sejur de vacanta.
Transport Persoane Italia

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.