Orasul ‘s-Hertogenbosch

Orasul ‘s-Hertogenbosch numit neoficial si Den Bosch, este un oras in Olanda, capitala provinciei Brabantul de Nord.

Situat in Tarile de Jos, orasul ‘s-Hertogenbosch se afla la 80 km sud-est de Amsterdam, capitala provinciei Barbantul de Nord.

Orasul ‘s-Hertogenbosch este un important nod de comunicatii intre Utrecht–Amsterdam, Eindhoven–Maastricht, Tilburg–Breda si Nimwegen–Arnheim.

‘s-Hertogenbosch este un oras format din urmatoarele localitaţi: Bokhoven, Crevecoeur, Deuteren, Dieskant, Empel, Engelen, Gewande, ‘s-Hertogenbosch, Hintham, Kruisstraat, Maliskamp, Meerwijk, Orthen, Oud-Empel si Rosmalen.

Din punct de vedere istoric Vatra orasului ‘s-Hertogenbosch se ridica pe locul unde, in antichitate, era un templu in cinstea zeului Hercules Magusanus.

In anul 1185 ducele Henrich I von Brabant l-a ridicat la rang de oras iar in sec. al XIII-lea, a fost unul dintre principalele centre ale ducatului de Brabant.

In sec. al XV-lea l-a daruit lumii pe celebrul pictor si sculptor H. Bosch.

Catedrala gotica St. Jan construita intre anii 1350-1530 pe locul unde mai inainte se ridica o bazilica romanica din sec. al IX-lea.

Palatul Municipal din sec. al XIV-lea, renovat in anul 1680, atrage atentia prin impunatoarea fatada a acestuia realizata in sec. al XVII-lea.

O importanta turistca deosebita prezinta si Muzeul Provincial, care pastreaza pretioasele vestigii romane si multe alte opere de arta.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.