Orasul Pescara

Pescara este un oras cu 120.000 de locuitori in Regione Abruzzo, situat la 208 km sud de Roma in Italia.

Orasul Pescara se afla la punctul de varsare a raului Pescara in Marea Adriatica. Localitati vecine sunt Chieti (CH), Francavilla al Mare (CH), Montesilvano, San Giovanni Teatino (CH) si Spoltore.

In perioada antica aici se afla portul „Aternum” care a fost distrus de longobarzi, ulterior in evul mediu va fi intemeiata asezarea „Piscaria”.

Pescaria de azi a luat nastere in anul 1927 pe cursul raului cu acelasi nume, in acelasi timp va apare pe harta si orasul „ Stadt Castellammare Adriatico” situat la nord de orasul Pescara.

Mussolini a planuit transformarea orasului Pescara intr-un centru important si azi se mai pot vedea ruinele ramase din timpul dictatorului. Orasul Pescara a suferit distrugeri mari in timpul celui de al doilea razboi mondial prin bombardamentele fortelor aliate.

Orasul Pescara este un centru comercial si economic, aici existand un institut economic si universitatea „Università Gabriele d’Annunzio”. De asemenea orasul Pescara are un aeroport „Aeroporto di Pescara”, doua gari de cale ferata ca si mai multe linii de autobus, de metrou si legaturi rutiere spre autostrada de pe coasta Adriaticii.
Transport Persoane Italia

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.