Orasul Namur

Namur este un oras francofon in Belgia, situat la confluenta fluviilor Sambre si Meuse.

Orasul Namur, capitala Valoniei si resedinta a provinciei cu acelasi nume, se afla la 60 km sud de Bruxelles.

In anii 1960 Belgia a trecut printr-un proces de federalizare, in urma caruia a fost format un sistem complex de entitati federale.

Capitala Regiunii Valonia, una dintre cele trei regiuni federale belgiene, a fost stabilita in orasul Namur. Aici isi desfasoara lucrarile parlamentul si guvernul valon.

Datorita pozitionarii strategice, orasul Namur a suferit mai multe asedii de-a lungul istoriei, in timpul carora mari parti din oras au fost distruse in mod repetat. Desi cladirile vechi nu s-au conservat pana astazi, citadela merita sa fie vizitata, datorita muzeelor excelente.

Din secolul al XV-lea istoria orasului consta intr-o serie de asedii si razboaie.

Una dintre cele mai impresionante cladiri din orasul Namur este Catedrala Saint Aubin, construita intre anii 1751 si 1767, prezentand influente italiene.

Sala Carnii de pe malul raului Sambre este unul dintre cele mai importante muzee arheologice din Valonia.

Vechiul turn St. James construit in anul 1385 este singura clopotnita a orasului. Din Pita armelor, acesta vegheaza orasul si a fost folosit in vremuri apuse ca punct de veghe.

Picioroangele reprezinta sportul specific al orasului. In Evul Mediu, fluviul Meuse inunda lunca. De aceea, locuitorii din Jambes, pentru a ajunge la Namur, veneau pe catalige.

Locuitorii orasului foloseau si ei alte catalige. Uneori, pentru a face o gluma proasta, locuitorii din Namur si cei din Jambes se impingeau in apa unii pe altii. Astfel s-a nascut sportul picioroangelor, cele doua orase formand doua echipe ce se infrunta.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.