Orasul Montreux

Orasul Montreux este un oras in Elvetia situat pe malul lacului Geneva, la poalele muntilor Alpi. Sunt doua statiuni asezate pe malul lacului Leman, cu o vegetatie luxurianta si o priveliste deosebita.

Orasul Montreaux este celebru, datorita cazinourilor, palatelor elegante si hotelurilor care seamana foarte mult cu cele de pe Coasta de Azur.

De asemenea, datorita climatului bland, cele doua statiuni au fost vizitate de-a lungul timpului de multe personalitati. Printre ele, s-a numarat si Freddie Mercury, in onoarea caruia s-a ridicat o statuie la Montreaux, pe malul lacului.

Tot pe malul lacului intre Montreaux si Villeneuve, se afla castelul Chillon, o combinatie intre castel si fortareata, unde se pot vedea colectii superbe de mobilier, vase si arme.

Turistii pot lua din Montreaux trenul turistic (train du chocolat), spre regiunea Gruyere, in care se poate vizita fabrica de branza si cascaval (considerata un brand reprezentativ pentru Elvetia), cat si prima fabrica de ciocolata.

Iar din Vevey, se poate face o plimbare cu trenul viilor, printre terasele viilor, din regiunea Lavaux.

Veti avea o mare surpriza cand in Vevey descoperiti statuia lui Mihai Eminescu, o donatie facuta de ambasada Romaniei. Pe statuie scrie foarte sugestiv: „the last romantic”…

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.