Orasul Loule

Loulé este un oras din Portugalia, cu o suprafata totala de 764.2 km ² si o populatie de aprox. 62295 de locuitori. Orasul Loulé este unul dintre cele mai cosmopolite orase turistice din Portugalia.

Ceea ce impresioneaza cel mai mult orasul Loulé este varietatea de spatii larg deschise care permit redescoperirea sensului singuratatii si ascultarea linistii naturii. Cu toate acestea si chiar mai mult decat atat, Loulé este locul soarelui si al culorilor, al distractiei si al veseliei.

Datorita plajelor cu nisipuri aurii si unui climat foarte bland si insorit, intreaga coasta este considerata un centru turistic pentru vacantele la mare, aici aflandu-se si cele mai bune facilitati turistice din intreaga regiune Algarve.

Cele mai apreciate plaje sunt: Vilamoura, care poate concura foarte usor cu cele mai prestigioase plaje din Europa, cunoscand in ultimii ani o dezvoltare impresionanta. Quarteira – odata un simplu sat pescaresc, astazi important centru turistic;

Vale de Lobo – o plaja care isi datoreaza farmecul unic nuantelor de ocru si caramiziu ale stancilor abrupte care o delimiteaza etc. In orasul Loulé puteti savura atmosfera unui sat traditional algarvean, cu case albe si simple si gradini modeste. Sapaturile au dezvaluit o importanta zona rezidentiala aflandu-se maura, sunt dovezi ca o mare parte din oras a fost construita pe locul unei vechi fortificatii.

Daca dispuneti de cateva zile libere, merita sa vizitati capelele si bisericile vechi, precum:

– Sao Luis (sec. XV), cu picturi impresionante in care este reprezentata viata  sfantului;

– São Lourenço dos Matos, construita in stilul baroc, cu o cupola eleganta fabricata la Lisabona;

– Sao João da Venda, o biserica veche in stil manuelin (sec. XVI);

– Barranco do Velho, o biserica construita in anul 1944, in stilul rustic local.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.