Orasul Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, este un oras fascinant, amestec de traditie si nou, de arhitectura clasica si edificii moderne, traditii si un ritm trepidant al vietii cotidiene.

Orasul Lisabona este plasat pe costa de vest a tarii, la Oceanul Atlantic, unde raul Tejo (Tagus), se varsa in ocean.

Inima orasului Lisabona este „Baixa” sau „Orasul de Jos”, zona unde se afla Castelul São Jorge si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orasului este Alfama, aproape de raul Tejo.

Catedrala, construita de Dom Afonso dupa alungarea maurilor, are aerul unei fortarete si aminteste de istoria zbuciumata a acelor vremuri.

Monumentul Masteiro dos Jeronimos, inchinat marelui Vasco da Gama si calatoriei sale in India, este cel mai glorios monument al Lisabonei.

Bairro Alto, zona din centrul orasului Lisabona, este locul ideal pentru o dupa amiaza de plimbari si cumparaturi. Cafenelele si restaurantele deschise de-a lungul promenadei au un farmec deosebit si locul este foarte cautat de turisti.

Vizitatorii pot participa la diferite festivaluri si targuri din timpul anului: 9 – 25 iunie, Targ international organizat de Asociatia Industriala Portugheza, 13 – 29 iunie, Festivalul Sfintilor cu case si strazi decorate, procesiuni, focuri de artificii, dans in timpul noptii, competitii, etc.

Orasul Lisabona este un oras cu o intensa viata culturala, fiind considerata unul din marile centre culturale europene.

Portul din Lisabona este cel mai activ al coastei atlantice europene. Echipat cu trei canale pentru barci turistice: Alcantara, Rocha Conde Obidos si Santa Apolónia. „Manastirea Jerónimos” si „Turnul Belém” din Lisabona au fost inscrise in anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cele mai importante industrii active in Lisabona sunt cele ale otelului, textila, chimica, ceramica, constructiei de nave si a pescuitului.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (No Ratings Yet)
Loading...
Rezervari Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.